МО няма да купува военна техника, имало нужда от автобуси и линейки

МО няма да купува военна техника, имало нужда от автобуси и линейки
A A+ A++ A

Автобуси и линейки - от това има нужда военното министерство. Така военният министър Николай Ненчев обясни пред ресорната военна комисия част от спрените обществени поръчки. Вместо Николай Ненчев, директорът на дирекция "Инвестиции в отбраната" Венцислав Цанов даваше подробен отчет защо част от поръчките са спрени. Обществената поръчка за леки автомобили и високо проходими коли за администрацията, на стойност милион и половина лева, изобщо не е била обявявана, обяви Цанов. А в момента ще се проучва дали не трябва парите да отидат за линейки за поделенията. Николай Ненчев обаче каза, че и до тях нямало да се стигне.

"Разговарях с министъра на здравеопазването. Има вероятност ние да получим такива, които с отпаднала необходимост, които да бъдат отремонтирани, но имаме изключително голяма необходимост от автобуси. Тези военнослужещи, които ще участват в охраната на границата трябва да бъдат извозвани под една или друга форма. Този въпрос стои на дневен ред", заяви той.

Поръчка за доставка на 13 високопроходими бронирани машини е била прекратена, защото и тримата кандидати не са дали необходимите документи за офертите. По поръчката за доставката на 6 машини, познати като "Пустинни котки", се работи. Една от фирмите обаче е регистрирана в офшорна зона и затова офертата й не е била разглеждана. Двете други фирми не са окомплектовали документацията и се чака решение дали процедурата да продължи. За утилизацията на боеприпаси е имало само една оферта, а фирмата поискала по-висока цена. По време на заседанието на комисията Валентин Радев от ГЕРБ се възмути, че министерството не може да направи така поръчката, че в нея да участва и държавното дружество ТЕРЕМ.

#МО #техника #линейки #автобуси #Николай Ненчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"