Прабабата на Дъстин Хофман е лежала в съветските лагери

Прабабата на Дъстин Хофман е лежала в съветските лагери
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Световноизвестният американски актьор Дъстин Хофман се разплака, след като научи, че неговата прабаба е лежала в съветските лагери преди да започне нов живот в Америка, съобщана сп. „Пийпъл“.

Носителят на Оскар, който е евреин, научи историята на прабаба си Либа на финала на шоуто „Да намериш корените си“, в което знаменитости научават историята на семейството си.
В поредното предаване стана ясно, че Либа е арестувана от дома си в днешна Украйна и е хвърлена в руски лагер през 1917 година.

Прабабата на звездата е била на 53-годишна възраст, когато е попаднала в лагер. Мъжът й и един от синовете й били убити от зловещата държавна сигурност - ЧК по това време.
Наред с много други евреи, избягали от Източна Европа, Либа е продължила митарстването си в Аржентина, и в крайна сметка се е установила в САЩ.

Гледайки медицинските записи, прабабата на Хофман е пристигнала в САЩ през 1930 година на 62-годишна възраст. Записите показват, че лявата й ръка е била ампутирана, страдала е от лошо зрение и старчески маразъм.
Либа се заселила в Чикаго, където е починала през 1944 година.

 

#Дъстин Хофман #СССР #лагери #САЩ #Оскар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"