Каракачанов: Вместо на Турция, трябва да се дадат 6 млрд. евро на Либия и Сирия за възстановяване

Каракачанов: Вместо на Турция, трябва да се дадат 6 млрд. евро на Либия и Сирия за възстановяване
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Турция е страната, която е най-виновна за кризата с бежанците, защото въоръжава бунтовници и ги изпраща да се бият със законното правителство в Сирия,'' заяви пред bTV Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и депутат от Патриотичния фронт.

Той смята също, че южната ни съседка нарочно пуска корабите с бежанци към бреговете на Гърция.

По повод споразумението, което Европейският съюз е на път да сключи с Турция Каракачанов обяви, че ЕС е изгубил моралния си облик. Депутатът смята също, че Евросъюзът има голяма вина за кризата в Близкия Изотк през последните 10 години, защото воюва със светски правителства. За пример той даде Либия.

„Хайде по-добре да дадем тези 6 млрд. евро на Сирия и Либия, за да се възстановят", предложи Каракачанов по повод помощта, която ЕС се готви да даде на Турция за справяне с бежанската криза.

Депутатът от ПФ определи като цинизъм идеята Турция да приема нелегални имигранти и да изпраща в Европа сирийски бежанци. Неговата прогноза е, че Анкара ще изпраща сирийски кюрди, за да се „изчисти от кюрдските елементи”.

Лидерът на ВМРО припомни, че преди три години са го обвинявали в популизъм, когато е настоявал за ограда по границата. Според него е добре, че най-накрая сме изпратили и армията, защото каналджиите се информират през интернет, че добре пазим границата си и няма да смеят да рискуват да я преминават нелегално с имигранти.

Относно това, което е направил Динко от Ямбол депутатът посъветва критиците му да отидат да поживеят малко близо до границата.

''Един мъж е задържал сам 11 души, това преди години се награждаваше,'' коментира още Каракачанов.

Според него трябва да бъде обявено, че е имало геноцид над българите в Османската империя, за да „знаят онези мушмороци в министерството на образованието какво да пишат в учебниците”. Въпреки това такава комисия вероятно няма да има поради липса на политическа воля. 

 

#Динко #Ямбол #бежанци #мигранти #Турция #ЕС #Либия #Сирия #Красимир Каракачанов #ПФ #ВМРО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"