Имигрантите в Италия плащат данъци на стойност 600 000 пенсии

Имигрантите в Италия плащат данъци на стойност 600 000 пенсии
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

 Имигрантите в Италия, които не са от страни-членки на Европейския съюз, плащат достатъчно социални осигуровки за финансирането на пенсиите на 600 000 пенсионирани италианци.

Това показва изследване в момент на спорове относно разходите за справяне с вълната от новопристигнали в страната, съобщава The Local, ситиран от агенция ''Фокус''. Имигрантите от държави, които не са от страни-членки на Европейския съюз, също така основават близо една от всеки пет новорегистрирани фирми в Италия, според данните в подготвения от държавната администрация „Правен годишник 2015“, представен в четвъртък. 

Данните са събрани от един от авторите на документа, Роберто Гарофоли – магистрат, понастоящем началник на кабинета на финансовия министър Пиер Карло Падоан. 

Използвайки данните на министерството, Гарофоли изчислява, че имигрантите от страни извън Европейския съюз са внесли около осем милиарда евро в социалната хазна на Италия през 2014 година, но са получили от там само три милиарда под формата на пенсии и други помощи. 

#пенсионери #Италия #данъци #имигранти #фирми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"