Френски хотел отказа да настани Уилям и Кейт заради липса на свободни стаи

Френски хотел отказа да настани Уилям и Кейт заради липса на свободни стаи
БГНЕС
A A+ A++ A

Петзвезден хотел в северния френски град Амиен не можа да направи резервация на британския престолонаследник принц Уилям и неговата съпруга Кейт Мидълтън за месец юли, тъй като в него вече няма свободни места.

Оливър Валти, мениджър на хотел „Марот“, в който има само 12 спални, заяви, че е искал да изясни причината за отхвърлянето на кралското семейство.

„Ние бяхме запитани дали сме свободни и за съжаление бяхме пълни“, посочи той. Уилям, който е втори по ред за престола на Великобритания, и съпругата му Кейт планират да посетят Амиен за честването на 100 години от битката при Сома на 1 юли. „За нас тази молба е чест“, заяви още Валти, който добави, че френското външно министерство е запознато с това, че хотелът не е могъл да осигури четири стаи за кралските особи и техния антураж.

Той също така допълни, че всички стаи в хотела са пълни с година напред. Битката при Сома се смята за една от най-кървавите в Първата световна война.

В нея са ранени или изчезнали над 1 млн. души за периода между юли и ноември 1916 г. Франция и Великобритания съвместно организират възпоменания, на които се очаква да присъстват 25 000 души.

 

#Великобритания #Франция #хотел #принц Уилям

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"