Следващата процедура за КЗК най-вероятно ще е с повече кандидати

Следващата процедура за КЗК най-вероятно ще е с повече кандидати
БГНЕС
A A+ A++ A

Следващата процедура за избор на председател и членове на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) трябва да е с повече кандидати, настоя председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред БНТ по повод прекратяването днес на текущата процедура заради оттеглянето на единствения кандидат за председател Росен Желязков (ГЕРБ).

"Надявам се кандидатите да бъдат много повече, за да не изпадаме в подобна хипотеза и днес нямаше да се стигне до провал, ако имаше друга кандидатура," каза Цветанов.

Желязков се оттегли след като вчера премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов настоя партията да не участва в парламентарната процедура, за да не бъде упреквана в задкулисни договорки. Парламентарната група не се съобрази с мнението на лидера и последва персоналното оттегляне на Желязков.

Председателят на парламентарната група увери, че ГЕРБ ще подкрепя здравния министър Петър Москов докато той има подкрепата на премиера. Препоръча му обаче, да е по-диалогичен с всички заинтересовани страни, защото има притеснения и около неподписания рамков договор между лекарския съюз и здравната каса и около проекта за събиране на пръстови отпечатъци.

 

#КЗК #избор #Цветан Цветанов #Народно събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »