Датските спецслужби предотвратиха терористичен атентат

Датските спецслужби предотвратиха терористичен атентат
През последните години повод за терористична активност в Дания бяха карикатурите на пророка Мохамед във вестника Jyllands-Posten от 2005 г. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Спецслужбите на Дания заявиха в петък, че са арестували трима души по подозрение за терористична дейност.

Задържаните са граждани на Йордания, Турция и Дания, съответно на 22, 23 и 21 години. Датчанинът е и с постоянно пребиваване в Египет, съобщи телевизия DR, цитирана от „Дневник“.

Заподозрените са били арестувани в два апартамента близо до Копенхаген, а на редица други адреси са били осъществени обиски.

На тримата са повдигнати обвинения за подготовка на терористичен акт, както и за незаконно притежание на оръжия и боеприпаси. Очаква се те да бъдат изправени пред съда в Копенхаген още в петък или в събота.

С предстоящото разследване ще се заеме датската разузнавателна служба и полицията в Копенхаген. Детайли за самия предотвратен терористичен акт не са известни.

През последните години повод за терористична активност в Дания бяха карикатурите на пророка Мохамед във вестника Jyllands-Posten от 2005 г.

През декември 2010 г. бяха арестувани четирима имигранти от ислямски страни, планирали атака в редакцията в Копенхаген. Повдигнати им бяха обвинения в тероризъм, но задържаните отричат вината си.

#Йордания #Турция #Дания #Египет #Копенхаген #терорист #Мохамед

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"