Спортното министерство предупреждава родните спортисти: Внимавайте с допинга на Шарапова

Спортното министерство предупреждава родните спортисти: Внимавайте с допинга на Шарапова
A A+ A++ A

Министерството на младежта и спорта и Националният антидопингов център изпратиха до всички спортни федерации уведомително писмо, в което отново се акцентира на новите вещества, включени в Списъка със забранени субстанции и методи за 2016 г. на Световната антидопингова агенция (WADA).

В новото писмо до федерациите отново се акцентира да бъдат предупредени всички състезатели и спортно-технически персонал, че Мелдониум (Милдронат), който е бил в Мониторинговата програма за 2015 г., е включен като забранена субстанция в Списъка на забранените субстанции и методи за 2016 г. на Световната антидопингова агенция. Освен него са добавени и Инсулиномиметици и Леупрелин.

Причината е голямата новина в света на спорта от последните два дни, че руската тенисистка Мария Шарапова е дала положителна допинг проба за Мелдониум по време на Откритото първенство на Австралия. Бившата номер 1 в света призна, че в края на миналата година е получило писмо с новия списък със забранени вещества, но не го е прочела и е продължила да употребява лекарството, което взима от 10 години.

На проведени два семинара, организирани от ММС и Центъра на 8 октомври и 18 декември 2015 г., Забранителният списък за 2016 г. е раздаден на участващите спортни лекари и спортно–технически персонал на федерациите, като е обърнато специално внимание на новостите в него. Списъкът за 2016 г. е качен на сайта на Националния антидопингов център на 23 октомври 2015 г., като тогава е изпратен и на Българския олимпийски комитет, уточняват от министерството.

#Мария Шарапова #допинг #Министерство на младежта и спорта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"