ЮНЕСКО: Жените продължават да са жертва на трафик и сексуално робство

ЮНЕСКО: Жените продължават да са жертва на трафик и сексуално робство
A A+ A++ A

Кръгла маса „Ролята на жените в борбата с екстремизма и радикализацията“ беше организирана в ЮНЕСКО по повод Международния ден на жената 8-ми март.

Събитието беше открито от генералния директор на Организацията Ирина Бокова и великата херцогиня на Люксембург Мария Тереза, посланик на добра воля на ЮНЕСКО за образованието на жените и момичетата.

Специален гост беше нигерийското момиче Асиату, което успяло да избяга от плен от терористичната организация Боко Харам и намерило убежище в съседен Нигер.

„Аз съм тук, за да ви разкажа моята история за мъченията и униженията, на които бях подложена. Сега, когато съм свободна, се върнах на училище, защото образованието е важно за моето развитие като личност", каза Асиату.

В своето изказване Ирина Бокова изтъкна, че "жените са жертви на сексуално робство, трафик и принудителни ранни бракове". Генералният директор на ЮНЕСКО подчерта, че „срещу насилието и екстремизма трябва да се борим чрез образование и превенция. Образованието е основно средство за укрепване на защитните сили и способността на всеки човек да отхвърли омразата“.

В кръглата маса взеха участие също френската журналистка Мина Каси, автор на книгата "Отвлечена от Боко Харам“ и професор Фериде Акар , член на Комитета на ООН за премахване на всички форми на дискриминация на жените. 

#ЮНЕСКО #жени #трафик #робство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници