Цветан Цветанов: Даваме висока политическа оценка на президента Плевнелиев

Цветан Цветанов: Даваме висока политическа оценка на президента Плевнелиев
A A+ A++ A

"Даваме висока политическа оценка на дейността на президента Росен Плевнелиев през изминалата година", заяви Цветан Цветанов, лидер на ГЕРБ след традиционните политически консултации при държавния глава. 

Според Цветан Цветанов, както президентът, така и Народното събрание са показали нов модел на политика. На срещата с Плевнелиев са били обсъдени различен кръг въпроси като закона за съдебната власт, както и антикорупционното законодателство, което скоро ще влезе в Народното събрание. 

Депутатите са говорили и по темата за енергийна ефективност, като са дали висока оценка и на закона за енергетиката. По този повод Цветанов отбеляза, че към настоящия момент НЕК вече излиза на печалба. 

Цветанов коментира и решението на конституциония съд за здравната реформа на министър Петър Москов. Ще трябва да се съобразим с това решение, каза той и посочи, че здравната комисия в парламента ще си направи съответните изводи. 

Цветанов не пропусна да отбележи, че през 2015 са чувствително повишени здравните вноски от гражданите, които са достигнали 85 млн лева. В същото време НЗОК е приключила годината без дефицит. Представителите на ГЕРБ са дискутирали с президента и опасността заедно с бежанския наплив да възникнат потенциални здравни заплаха като опасност от зарази и епидемии.

Цветанов припомни, че само преди 2 седмици ВМА е презентирала пред три парламентарни комисии готовността за действия при такива заплахи.

#Цветан Цветанов #Плевнелиев #доверие #президент #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »