Янукович: Експлозиите – предизвикателство пред Украйна

Янукович: Експлозиите – предизвикателство пред Украйна
„Ще помислим какъв съответен отговор да дадем“, заяви украинският президент Виктор Янукович. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Украинският президент Виктор Янукович нарече серията бомбени експлозии в бившата съветска република предизвикателство и обеща адекватен отговор, съобщи агенция Интерфакс.

„Ние разбираме, че това е ново предизвикателство пред нас, за страната като цяло“, заяви Янукович, който е на посещение в Крим.

„Ще помислим какъв съответен отговор да дадем“, допълни той, цитиран от АФП и „Ройтерс“.

По-рано в петък в Днепропетровск избухнаха четири взрива, при които бяха ранени най-малко 27 души.

Експлозиите в източния град, където е родена Юлия Тимошенко – бивш премиер и лидер на Оранжевата революция, която в момента е в затвора, става преди Европейското първенство по футбол това лято, на което Украйна е съдомакин, допълва БГНЕС.

Първата експлозия станала в 11:50 ч. местно време и вероятно е резултат от „взривно устройство“, поставено в кофа за боклук близо до трамвайна спирка.

Втората експлозия също станала в кофа за боклук в 12:20 ч. местно време близо до кино, съобщи представител на местния отдел на министерството на извънредните ситуации в града в източната част на страната.

При третия взрив, който избухнал в 12:45 ч., са пострадали двама души, информира министерството на извънредните ситуации. Няма информация за пострадали при четвъртата експлозия, която станала в 13:00 ч. местно време.

#Украйна #премиер #президент #Виктор Янукович #експлозии #Крим #Днепропетровск #Юлия Тимошенко #Оранжевата революция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »