Спортният министър на Русия обяви виновните за допинга на Шарапова

Спортният министър на Русия обяви виновните за допинга на Шарапова
ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

"Маша има изключително тежък график и пътува от турнир на турнир. Хората от нейния екип трябва да се грижат за тези неща", заяви спортният министър на Русия Витали Мутко след вчерашното признание на Шарапова, че е дала положителна допинг проба на Аустрелиън Оупън.

В пробите на руската тенисистка е открито веществото мелдониум - добавка за сърцето, която тя взима от 2006 година, но е влязло в забранения списък на WADA от началото на тази година. Шарапова призна, че е получило писма с новите забранени субстанции в края на декември, но не го е прочела.

"Съжалявам за Маша и се надявам, че ще я видим отново на корта. Готови сме да я подкрепим. Тя има изключително тежък график и пътува от турнир на турнир. Хората от нейния екип трябва да се грижат за тези неща", коментира Мутко.

Спортният министър изрази притеснения, че още руски атлети ще изгорят заради въпросната субстанция. "За съжаление, мисля, че ще има още подобни случаи с това лекарство", каза Мутко, който вече е извикал на спешна среща ръководителите на спортните федерации в страната. /БГНЕС

#Мария Шарапова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »