Mнимите прокурори пуснати - всички се оказаха болни

Mнимите прокурори пуснати - всички се оказаха болни
A A+ A++ A

Само шофьорът на мнимите прокурори остава в ареста. Това стана ясно след заседание на Софийския градски съд, който разгледа мерките за неотклонение.

Петър Маринов, Цветелин Василев и Васил Василев бяха арестувани на 25 февруари след като са представени за прокурори пред Бахзад Ибрахим и му поискали 70 000 лева, за да освободят негови роднини от ареста.

Петър Маринов се е представил за прокурора от Софийска градска прокуратура Митко Димитров. Цветелин Василев също се е представил за магистрат, а Васил Василев - за техен шофьор.

Районният съд освободи още Петър Маринов и Цветелин Василев по домашен арест. Първият - защото е болен от СПИН, а вторият - заради бронхиална асма. Според градския съд всички трябва да са в ареста, но законът не позволява да се упражняват мерките за неотклонение на първа инстанция.

Счетоводителят Маринов е злоупотребявал с имена на бивши полицаи пред жертвата си, както е и манипулирал актове на магистрати по делото, което е обещал да оправи. Той не се яви в Софийски градски съд, за да подкрепи приятелите си.

#СПИН #астма #прокурор #СГС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »