Месеци преди сезона три варненски плажа остават без концесионери

Месеци преди сезона три варненски плажа остават без концесионери
БГНЕС
A A+ A++ A

Няколко месеца преди официалния старт на сезон 2016, три плажа във Варна могат да останат без концесионери. Причината – икономически неизгодни са. "От началото на 2016 година, ние като концесионери на три варненски плажа - Офицерския плаж, плажа на квартал "Аспарухово" и плаж "Кабакум юг", решихме да подадем заявление до Министерски съвет за прекратяване на тези концесии, тъй като основната причина, естествено, е икономически неизгодните плажове и концесионната такса, която ежегодно плащаме", заяви пред БГНЕС един от концесионерите на варненските плажове Андрей Василев.

Поддържането на плажа на „Аспарухово" излиза прекалено скъпо на концесионерите. „Само поддържането на 11 спасителни поста, колкото се изискват, струва 70 хиляди лева на месец, а концесионната такса е около 300 хиляди лева. Каквото и да правят, концесионерите не могат да спечелят от шезлонги и чадъри, така че просто не ни е изгодно", коментира Андрей Василев. Той добави, че в случая със Офицерския плаж, частните стопани са се отказали и защото им е омръзнало да трупат негативи от това, че години наред той е сочен за най-мръсния по цялото Черноморие.

След прекратяването на концесията, единствената реална възможност за поддържането им е областният управител на Варна да намери наематели на пясъчните ивици преди началото на сезона. Другият вариант е те да бъдат обявени за неохраняеми.

Източник: БГНЕС

 

 

 

#плажове #концесия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »