Румен Петков: АБВ ще подкрепи с цялата си енергия антикорупционния закон

Румен Петков: АБВ ще подкрепи с цялата си енергия антикорупционния закон
A A+ A++ A

АБВ ще подкрепи с цялата си енергия антикорупционния закон, но е много важно прилагането му да бъде добре планирано. Това каза зам.-председателят на АБВ Румен Петков по време на пресконференция, посветена на предложенията на партията за борба с корупцията и осъществяването на съдебната реформа.

"От гледна точка на това, че Националното бюро за борба с корупцията ще бъде изградено от 4 звена с териториални структури е много важна технологията на подбора. Тук ние апелираме за една много голяма сдържаност и обективна оценка на хората, които досега са работили. Продължаваме да твърдим, че високопарните приказки създават очаквания в обществото, които впоследствие трябва да бъдат материализирани“, коментира той. „От многото изговорени неща се създаде едно впечатление, че от някъде ще се вземат нови хора и ще видим какво ще правим“, посочи Петков.

"Много е важно да се знае, че ние настояваме администрацията да не бъде раздувана. Тоест имаме 4 звена, имаме определен потенциал, имаме определена предварителна подготовка на този потенциал. Ключов въпрос е да бъде направена обективна оценка на това какво и как е постигнато досега и как структурираме звеното“, отбеляза още зам.-председателят на АБВ. „Трябва да се даваме сметка, че създаваме мастодонт и големият въпрос за обществото е дали и кога този мастодонт ще заработи“, допълни Петков.

"Декларирам, че ПП АБВ ще подкрепи с цялата си енергия този нов законопроект, защото той създава сериозни предпоставки действително да се създаде ефективен инструмент в ръцете на държавата за борба с корупцията и отнемане на незаконнопридобитото имущество, но е много важно това да бъде добре планирано“, категоричен бе той. 

#АБВ #Румен Петков #закон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"