''Гугъл'' пуска празничен дудъл по случай международния ден на жената

''Гугъл'' пуска празничен дудъл по случай международния ден на жената
Снимка: Google
A A+ A++ A

Гигантът Google (Гугъл) отбеляза Международния ден на жената, както с обичайната рисунка на заглавната си страница, така и с кампания, провокираща всяко момиче и жена да помечтае за бъдещето. Технологичната компания посети 13 града по света, по чиито улици спря носителки на Нобелови награди и съвсем обикновени дами - от бебета до баби, за да ги помоли да завършат изречението „Един ден ще …”.

Резултатът е видеокампанията „#OneDayIWill”, с която на Деня на жената „Гугъл” приканва всички дами да постигнат нещо значимо.


Ето какво гласи и официалното съобщение на компанията:

„През годините, рисунките на заглавната страница на „Гугъл” са отблязвали различни постижения на жени в науката, завоюването на граждански права, журналистиката, спорта, изкуствата, технологиите и отвъд. За нас винаги е чест да отдадем почти на жените, които са променили хода на историята, преминавайки през понякога непреодолими изпитания. За тазгодишния Международен ден на жената искахме да почетем дамите, които в бъдеще ще заслужат своите Гугъл-рисунки. Затова взехме камерите и моливите си и посетихме 13 страни, в които помолихме 337 жени и момичета да завършат изречението „Един ден ще …”.

От пеленачета до баби, всяка от жените в Сан Франциско, Рио де Жанейро, Мексико Сити, Лагос, Москва, Кайро, Берлин, Лондон, Париж, Джакарта, Банкок, Ню Делхи и Токио блестеше със своята индивидуалност.

Когато свършихме, разбрахме, че собствените ни планове за бъдещето са станали по-големи и богати заради вдъхновението от срещнатите от нас жени. Дори вече успелите дами не са спрели да мечтаят. Британският антрополог Джейн Гууддал сподели надеждата си един ден да обсъжда опазването на околната среда с папата. Носителката на Нобелова награда Малала Юсафзай и активистката Музоон Алмелехан продължават да работят за бъдеще, в което всяко момиче ще може да посещава училище. Не винаги е лесно да опишеш с думи това, което искаш да постигнеш.”

„Гугъл” призовава всички жени по света да помислят какво искат да сторят „един ден …”, за да се озоват наистина един ден на някоя от рисунките на заглавната страница на търсачката.



#Гугъл #дудъл #жена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници