Радослав Янков: На седмото небе съм, но е трудно, защото тренираме в чужбина

Радослав Янков: На седмото небе съм, но е трудно, защото тренираме в чужбина
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Радослав Янков сътвори сензация, като спечели световната купа в сноуборда. Късно снощи той се завърна на родна земя и беше топло посрещнат на летището.

Признава, че е постигнал голямата победа с много труд и лишения. Даде пример с треньора си, на когото вчера се е родило дете, но въпреки това е бил на състезанието.

Янков признава, че подготовката му е трудна, тъй като се налага да тренира в чужбина през цялото време, а в България – почти не.

"Това е един минус за нас, тъй като се налага постоянно да пътуваме и всичко ни е по-скъпо, отколкото в България", казва той.

"Много съм радостен! На седмото небе съм! Радвам се, че успях да издържа и да карам добре и на последното състезание. Трудно беше от момента, в който започнахме да се борим за Глобуса, тъй като не се борим състезание за състезание, а за крайното класиране. С всеки изминал старт имаше напрежение, което нарастваше", разказва Янков.

Неговият треньор Георги Атанасов пък споделя, че като цяло в самата подготовка не са променили нищо, но са променили голяма част от екипировката, което им е дало малкото, което не ни достигала.

"Със сигурност съм по-уверен в себе си и ще продължа да работя по същия начин и дори повече, за да поддържам нивото си", казва шампионът.

#Радослав Янков #сноуборд #купа #победа #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »