Шарапова: Допуснах огромна грешка, но не искам да приключа кариерата си така

Шарапова: Допуснах огромна грешка, но не искам да приключа кариерата си така
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руската тенисистка Мария Шарапова е дала положителна проба на допинг контрол на Откритото първенство на Австралия по тенис. Руската тенисистка съобщи, че в допинг пробата й е открит забранения препарат мелдонин.

На пресконференция в лос Анджелис тя каза, че преди седмица е получила писмо от Международната федерация по тенис, в което се съобщава за положителната й допинг проба. Тя обясни, че взема това вещество от 2006 г., но препаратът е добавен в забранителният списък тази година, а тя не е проверила в актуализираната версия на списъка, преди да вземе лекарството.

"Направих грешка и нося пълна отговорност за нея", каза тенисистката. Тя обаче добави, че не смята да приключва с кариерата си.

"Не искам да завършвам кариерата си по такъв начин. Действително се надявам, че ще ми бъде даден още един шанс, за да продължа да играя в този спорт", каза Шарапова. Членът на изпълкома на Олимпийския комитет на Русия и член на Международния олимпийски комитет и председател на руската тенис асоциация Шамил Тарпишчев счита, че Шарапова ще може да участва в ОИ 2016, независимо от положителната допинг проба.

Шарапова е един от най-добре платените спортисти в света с натрупано общо състояние на стойност близо 200 млн. долара. За година тенисистката заработва близо 30 милиона от участие в турнири и сделки за реклама с различни спортни марки. 

#Мария Шарапова #тенис #списък #вещество

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »