Цветанов към Антон Кутев: Толкова сте ми забавен, че чак ви се възхищавам

Цветанов към Антон Кутев: Толкова сте ми забавен, че чак ви се възхищавам
Цветанов направи този коментар, след като Кутев го попита как смята, че може да се пребори правителството сконтрабандата на цигари. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов сподели пред народните представители, че социалистът Антон Кутев е толкова забавен, че предизвиква възхищение.

„Толкова сте ми забавен, че чак ви се възхищавам. Но най сте ми интересен, когато започвате да се изчервявате“, каза министър Цветанов след изказването на депутата от „Коалиция за България“ Антон Кутев, цитиран от „Труд“.

Цветанов направи този коментар, след като Кутев го попита как смята, че може да се пребори правителството с контрабандата на цигари.

Той подчерта от парламентарната трибуна, че 1 млрд. и 700 млн. лв. годишно изтичат през контрабандните канали за цигари.

„Контрабанда е имала и преди 2009 година и това не го забравяме“, добави още левият депутат.

„Борбата с контрабандата е основен приоритет на МВР“, увери на свой ред министърът и отбеляза, че МВР работи много активно не само по трафика с цигари, но и по отношение на трафика с хора и с наркотици.

Цветанов изтъкна, че правителството на ГЕРБ работи много добре с европейските партньори, и припомни, че по времето на Тройната коалиция е нямало такова нещо.

„И сега видях бившият премиер Сергей Станишев да влиза и да излиза. Това е типично негова черта - никога не се концентрира върху важните въпроси“, добави Цветанов.

Антон Кутев отвърна на вицепремиера, че ако правилно го е разбрал, явно Сергей Станишев е виновен за контрабандата на цигари.

„Имам една специална папчица за вас и в нея стои вашата собствена данъчна ревизия. От нея научаваме как във вашата къща стоят между 40 хиляди и между 70 хиляди лева в брой“, каза Кутев.

По думите му няма как един бивш заместник-кмет да държи толкова много пари кеш в дома си.

„Тези 1 млрд. и 700 млн. лв., с които са се увеличили приходите от контрабанда на цигари, не са отишли нито в Сергей Станишев, нито в Георги Първанов“, каза още Кутев.

Цветанов му припомни, че той е единственият българин, който е разрешил толкова прозрачна да бъде ревизията на доходите му, и призова Антон Кутев да последва примера му.

Левият депутат се ядоса от думите на вицепремиера и заяви, че Цветанов няма никакво право да му казва, че е несъстоятелен политик.

„Слушате ли ме, г-н Цветанов, или пак сте се разсеяли?“, попита Кутев и добави, че Цецка Цачева няма никакво право да позволява на министрите да се държат така с депутатите.

#Антон Кутев #Кутев #БСП #Цветан Цветанов #Цветанов #министър на вътрешните работи #контрабанда на цигари #Сергей Станишев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"