Прокуратурата поиска имунитета на депутат от ДПС по обвинение в присвояване на 3 млн лева

Прокуратурата поиска имунитета на депутат от ДПС по обвинение в присвояване на 3 млн лева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска сваляне на имунитета на депутата от ДПС Илия Илиев заради присвояването на повече от 3 млн. лв. 

Илиев е председател на партия ДРОМ и бивш общински съветник в София от ГЕРБ.

Искането е заради разследване на Окръжна прокуратура – Русе и Софийска градска прокуратура, в което са събрани доказателства за това, чe Илиев е съучастник в извършване на длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай и при условията на продължавано престъпление.

Илия Илиев като помагач умишлено е улеснил директора на железопътна секция Русе и директора на поделение „Транспортно строителство и възстановяване“ - Горна Оряховица в присвояването на чужди пари, връчени в качеството им на длъжностни лица да ги пазят и управляват. Длъжностното присвояване е в особено големи размери и представлява особено тежък случай.

Дружествата – изпълнители по описаните договори не са извършвали никакви възстановителни и ремонтни работи, нито са разполагали със свои работници и техника. Всички дейности са били извършвани от работници на железопътните предприятия, по разпореждане на директорите им, които също са привлечени като обвиняеми. По документи ремонтите по железния път са представяни като осъществени от изпълнителите и така на тези дружества, контролирани от Илиев, са заплащани договорените възнаграждения.

 

#ДПС #Илиян Илиев #БДЖ #Русе #Горна оряховица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"