Анкара с ултиматум - ако не паднат визите за турците, анулира сделката за реадмисия

Анкара с ултиматум - ако не паднат визите за турците, анулира сделката за реадмисия
БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът по европейските въпроси Волкан Бозкър даде да се разбере, че споразумението за реадмисия между Турция и Европейския съюз не включва сирийци и иракчани. Той заяви, че споразумението ще влезе в сила, едва след като ЕС предостави безвизов режим на пътуване за турски граждани, информира в-к „Сабах”.

В изказване по време на конференция организирана от German Marshall Fund, Волкан Бозкър визира споразумението за реадмисия и за премахване на визите за турски граждани, които бяха част от политическа сделка и подписани по едно и също време.

Премахването на визите се очаква да се осъществи в края на годината.
"ЕС трябва да премахне визите през октомври, ноември. Ако споразумението за реадмисия влезе в сила и премахването на визовия режим не се случи в този период от време, ние имаме право да анулираме договора. Това е споразумение, което върви ръка за ръка", каза Бозкър, цитиран от БГНЕС.

Освен това споразумението за реадмисия, подписано между Турция и Европейския съюз не включва нелегални имигранти от Сирия и Ирак, коментира турският министър в четвъртък.

 

#Турция #ЕС #споразумение #реадмисия #мигранти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »