Арестуваха българин за жестоко убийство в Италия

Арестуваха българин за жестоко убийство в Италия
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

36-годишен българин е убил пенсионер в Италия за 200 евро. Убийството е станало при обир с взлом в дома на 86-годишната жертва и разтърси италинските медиии заради жестокостта, проявена заради такава малка сума.

Йоло Богданов Иванов е името на убиеца на 86-годишен пенсионер, което полицията в южно-италианския град Фоджа обяви. Убийството е станало преди три седмици. Синът на възрастен пенионер, живеещ сам, е намерил баща си пребит, след като се притеснил, че не му отговаря на телефона.

При разследването полицията насочила вниманието си към живеещия наблизо 36-годишен българин, защото го засекли да краде ток, закачен за електрическата мрежа. Записи на улични камери за видеонаблюдение показали, че той разбива автомобила на жертвата, откъдето взел ключове от апартамента, където живеел възрастният мъж.

Пенсионерът е починал от удари с метален бокс и рани от нож. Полицията намерила в жилището отпечатъци на българина. При толкова красноречиви улики той признал за убийството, но се търсят и евентуални съучастници.

 

 

#Италия #българин #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »