KFC плаща 8 млн. долара на натровено момиче

KFC плаща 8 млн. долара на натровено момиче
Веригата за бързо хранене KFC беше осъдена да плати обезщетение от 8 млн. австралийски долара (8,3 млн. американски долара) на семейството на австралийско момиче, което получило сериозно увреждане на мозъка и било приковано към инвалидна количка
A A+ A++ A

Веригата за бързо хранене KFC беше осъдена да плати обезщетение от 8 млн. австралийски долара (8,3 млн. американски долара) на семейството на австралийско момиче, което получило сериозно увреждане на мозъка и било приковано към инвалидна количка, след като се натровило с пилешко меню.

През 2005 г. Моника Самаан, която по това време била на седем години, родителите и брат й били приети в болница със салмонелоза, след като яли „Туистър меню“ в ресторант на KFC до Сидни, предаде „Ройтерс“, цитирана от БГНЕС.

От KFC, собственост на Yum! Brands, заявиха, че това е трагичен случай, но са „дълбоко разочаровани и изненадани от решението“ и ще го обжалват.

Миналата седмица Върховният съд в Нов Южен Уелс отсъди в полза на семейството, като заяви, че KFC са нарушили задължението си да се грижиат за момичето.

В петък съдът присъди на семейството обезщетение от 8 млн. австралийски долара и нареди на веригата да покрие съдебните разходи.

Австралийските медии цитират адвоката на ищците Джордж Влахакис, който заяви, че заболяването на момичето е „изчерпало много ограничените ресурси на семейството и присъдената компенсация е крайно необходима“.

#бързо хранене #дело #обезщетение #натравяне #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници