Колите са най-добрата колекционерска инвестиция за 2015-а

Колите са най-добрата колекционерска инвестиция за 2015-а
БГНЕС
A A+ A++ A

Класическите автомобили са най-добрата колекционерска инвестиция през 2015г., като без проблем изпреварват изкуството, виното, диамантите и други милионерски придобивки. Това гласи ежегодният „Доклад за благосъстоянието” на агенциите за луксозни недвижими имоти „Найт Франк” и „Дългас Елиман”.

Стойността на класическите автомобили е нараснала със 17% през 2015 година. Монетите са на второ място по растеж с 13%., а виното е на трето с 5%. Изящното изкуство е на пето място, което предполага, че въпреки показното закупуване на свръхскъпи шедьоври, арт пазарът всъщност расте с по-умерени темпове, информира БГНЕС.

Най-лошо представящата се колекционерска категория са мебелите като новобогаташите предпочитат по-изчистени и модерни домове, без позлатени старинни доспехи в тях, коментира американската телевизия Си Ен Би Си.

Индексите за проследяване на колекционерските пазари имат своите недостатъци и крият някои сериозни разлики вътре в отделните сегменти. Например, докато цените на стари „Ферари”-та продължават да растат, тези на определени „Порше”-та и „Мерцедес”-и спадат.
Общо, десетте, изследвани от Доклада на благоденствието, колекционерски пазари са нараснали с 7% през 2015 година.

#богатство #класация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »