Мощен трус разтърси Индонезия

Мощен трус разтърси Индонезия
БГНЕС
A A+ A++ A

Земетресение с магнитуд 7,9 бе регистрирано югозападно от крайбрежието на Суматра, съобщи Немския център за изследване на Земята. Епицентърът бил на 10 км дълбочина, а по данни на сеизмологичните центрове мигнитудът на труса може да надхвърли 8 степен.

Според Геологичния център на САЩ епицентърът бил на няколкостотин километра от крайбрежния град Паданг. Компетентните власти са обявили опасност от цунами за отделни части на Суматра – северната, западната част на острова и за провинция Ачех.

Земетресението е било почувствано силно за няколко секунди в Паданг, който е в западната част на острова. Хората са побягнали от домовете си и са потърси по-високите места. Движението по пътищата бе спряно, по улиците имаше сцени на паника. Местните власти обаче твърдят, че вероятността от разрушения и жертви е малка.

Изглежда няма разрушени сгради в региона“, констатира и Геологичната служба на САЩ. Остров Суматра пострада най-много при разрушителното земетресение с магнитуд от 9,1 през 2004 година. Тогава от труса загинаха общо 230 000 души. Епицентърът бе в Индийския океан, но трусът предизвика мощно цунами, което удари острова, съседната държава Тайланд и Шри Ланка.

#земетресение #Суматра #Индонезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници