Валери Симеонов: Възможно е да се възстанови задължителната казарма, това е дълг на всеки младеж

Валери Симеонов: Възможно е да се възстанови задължителната казарма, това е дълг на всеки младеж
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

„Нека не вадим доводи, че майките плачели и не пускали децата си. Това е дълг пред отечеството, който всеки мъж трябва да изпълни. Това е изграждането на чувство на отговорност у младежа пред обществото”, коментира Валери Симеонов от ПФ пред bTV.''Разбира се, че е възможно да се възстанови задължителната казарма и Патриотичния фронт (ПФ) ще настоява за това.''

Относно опасността мигрантите в Гърция да тръгнат към България депутатът обяви, че се надява страната ни да остане непривлекателна за бежанците, защото именно това ни спасяваше досега. 

''Хубавото е, че няма случаи на преодоляване на оградата, тя е двойна и няма нищо общо с тази на Орешарски, която падна,'' коментира Симеонов. Той смята, че парламентът дори е закъснял с изпращането на армията на границата.

По негови думи нашата граница е най-сигурната в ЕС и германският канцлер Ангела Меркел най-нкрая трябва да осъзнае колко голям е проблемът с бежанския поток. Той нарече мигрантския поток „нова латентна война”.

Относно заплахите от Турция депутатът каза, че има „медийни кьорфишеци” и реални факти. По думите му медийна спекулация е забраната за Ахмед Доган и Делян Пеевскида влизат в Турция, а реален факт е обявяването на турския заместник консул в Бургас Угур Емироглу за персона нон грата. Симеонов коментира, че Емироглу е прекалил с извършването на разузнавателна дейност.

За новата партия на Лютви Местан – ДОСТ, той повтори тезата на ПФ, че това е протурска партия. Той прогнозира разделение в електората на ДПС – Кърджали ще застане на страната на ДОСТ, а Североизточна България ще остане вярна на ДПС. Валери Симеонов смята, че Турция ще я подкрепи Местан и вероятно новата формация ще има по-голям успех от тази на Касим Дал, която навремето също получи подкрепа от Турция.

Според него най-големият гаф на предишното ръководство на образователното министерство относно отпадналите произведения е фактът, че е отпаднало единственото произведение на Николай Хайтов „Козият рог”.

#отговорност #младеж #общество #казарма #бежанци #ограда #ДОСТ #Лютви Местан #образование #Орешарски #Турция #Николай Хайтов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »