"Супервторникът" носи победа на Хилари Клинтън и на Доналд Тръмп

"Супервторникът" носи победа на Хилари Клинтън и на Доналд Тръмп
A A+ A++ A

Вторникът в САЩ не беше просто вторник, а “супер вторник” - най-мащабното събитие от маратона за номиниране на кандидати за президент на Републиканската и Демократическата партия. Гласоподаватели от 11 щата гласуваха за предпочитания от тях кандидат.

Републиканските кандидати могат да спечелят приблизително половината от делегатите, необходими, за да бъдат номинирани. Демократите пък имат шанс да спечелят около една трета от нужните им делегати.
Републиканецът Доналд Тръмп и демократът Хилари Клинтън укрепиха своите лидерски позиции по време на предизборната надпревара според резултатите от гласуването по време на „Супервторника“, получавайки победи в редица ключови щати и оставяйки своите съперници далеч зад себе си.

Бившият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън бе подкрепена от демократите в шест южни щати – Тенеси, Алабама, Джорджия, Арканзас, Вирджиния и Тексас, а също така в североизточния Масачузетс. Сенаторът-социалист от щата Върмонт Бърни Сандърс победи в четири – в своя роден, както и в Оклахома, Минесота и в Колорадо.

Милиардерът Доналд Тръмп победи сред републиканците в Джорджия, Алабама, Масачузетс, Вирджиния, Върмонт, Тенеси и Арканзас, укрепвайки още повече статута си на лидер в партийната надпревара. Сенаторът Тед Круз изпревари Доналд Тръмп в Тексас и Оклахома. Сенатор Марк Рубио получи само една победа – в щата Минесота.  

#Тръмп #Клинтън #президент #избор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"