Комисията за намесата на Турция и Русия у нас може да се саморазпусне

Комисията за намесата на Турция и Русия у нас може да се саморазпусне
БГНЕС
A A+ A++ A

Комисията за проверка на предполагаема намеса на Турция и Русия във вътрешните работи на страната вероятно няма да заработи изобщо. Това прогнозира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той очаква, че още на първото си заседание депутатите ще прехвърлят функциите ѝ на външната комисия:

Това, което може би ще предложим на комисията, когато направи първото си заседание, може би по всяка вероятност да се прехвърли като възможност за изслушване от външната комисия и няма да има необходимост от специализирана комисия. Може би трябваше преди това да се направят съответните разговори със съответните институции, за да може действително да вземем най-правилното решение. Не говоря за прекратяване дейността ѝ, докато не бъде направено съответното официално предложение. Все пак знаете, че всяка една от парламентарните групи има своите представители, така че тогава ще се стигне до окончателно решение, ако бъде взето.

Председателят на временната комисия Валентин Радев не пожела да коментира.

Създаването на комисията беше подложено на остра критика от руското външно министерство. След това и премиерът Бойко Борисов заяви, че работата на тази комисия няма да излезе нищо добро и препоръча депутатите да потърсят изход от ситуацията.

#Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници