Безработицата в Еврозоната се стопи до 10,3%, България е 14-та в ЕС

Безработицата в Еврозоната се стопи до 10,3%, България е 14-та в ЕС
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Безработицата в Еврозоната е спаднала до най-ниското си ниво за последните четири и половина години през януари, сочат данни на Евростат. Официалната информация беше оповестена във вторник, опровергавайки прогнозите на анализаторите, които изразиха притеснения за колебливата глобална икономика напоследък.

Статистиката на агенция Евростат сочи, че безработицата в 19-членната еврозона (Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург,Малта, Холандия, Португалия, Словакия, Словения, Финландия, Франция) е спаднала до 10,3% през януари от 10,4% през 

Сред държавите-членки, най-ниските нива на безработица през януари 2016 г. са били регистрирани в Германия (4,3%), Чехия (4,5%), Малта и Обединеното кралство (и двете с 5,1%). Най-високо равнище на безработица се наблюдава в Гърция (24,6%) и Испания (20,5%).

България се нарежда на 14-то място с безработица от 8,6%. В сравнение с преди една година, нивото на безработица през януари 2016 г. е паднало в 24 държави-членки, включително и в България.

#Евростат #безработица #еврозона #България #Гърция #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"