500 военни готови да заминат веднага за охрана на границата ни

500 военни готови да заминат веднага за охрана на границата ни
БГНЕС
A A+ A++ A

В охраната на границата ни ще участват Сухопътно войски, Съвместното командване на силите, Служба "Военна информация", "Военна полиция", ВВС и ВМА. На този етап има готовност там да се изпратят около 500 военнослужещи. Това съобщи министърът на отбраната Николай Ненчев за готовността на армията за съвместните действия с МВР по охрана на границата.

Министерството на отбраната заедно с гранична полиция разработва всички детайли по съвместната охрана на границата. Ние имаме готовност във всеки един момент да реагираме, ако това се налага, заяви Ненчев.

Предстои отбранителното ведомство да представи в Министерски съвет финансов разчет за осигуряване на дейностите по охраната. Ненчев не съобщи какво показват тези разчети.

Ние не можем да преценим в каква степен бежанският поток ще се насочи към България, към българската граница. На този етап имаме само предварителна информация за изключително увеличаване на потоците в Гърция, в Македония, Сърбия, така че сме взели всички превантивни мерки. Но наистина не бих могъл на този етап да кажа колко и каква част от тях биха се насочили към границата на България”, каза министърът.

Водещата роля при охраната на границата остава на вътрешното министерство. Ще се проведат и съвместни занятия за координация в подготовката на състава.

 

#Министерство на отбраната #Ненчев #охрана на границата #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"