Почина Ваньо Танов

Почина Ваньо Танов
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ваньо Танов е починал тази сутрин, съобщиха от Агенция "Митници". Новината за смъртта му бе потвърдена и от министерството на финансите.

По първоначална информация той се е почувствал зле и е откаран в болница.

Ваньо Танов е роден на 22 септември 1958 година в гр. Монтана. Завършва математическа гимназия и се дипломира през 1981 година като инженер във ВИММЕС (Русенския университет "Ангел Кънчев"). В системата на МВР работи от 1985 година и преминава курс за ръководни кадри през 1999 година в Академията на МВР. Ваньо Танов започва работа през 1985 г. като оперативен работник в Първо РПУ-Русе, а през 1991 г. оглавява „Тежки престъпления” в РДВР-Русе.

През 1995 г. той става началник на Второ РПУ-Русе, което постига най-добрите резултати в България. За това предсрочно е произведен в майор. През 1998 г. той оглавява регионално звено „Полиция” в РДВР – Русе. Лично води разследването на пет убийства през 1998 и 1999 г. в Русе. За разкриването на извършителите Танов е награден с лично оръжие, отново предсрочно е повишен в подполковник, а само година по-късно – и в полковник.

От 2002 г. той оглавява РДВР-Русе. С указ на президента през 2004 година е удостоен със звание "генерал-майор" от МВР. През 2005 г. е назначен за директор на Националната служба "Борба с организираната престъпност" в МВР. През юли 2007 г. подава оставка. На местните избори през есента на 2007 година е издигнат за кандидат-кмет на Русе от ГЕРБ, но губи изборите. През август 2009 година Ваньо Танов е назначен за шеф на Агенция "Митници", а на 1 юли 2013 е освободен от длъжност. При повторното идване на власт на ГЕРБ през 2014 г. отново оглавява митниците.

#Ваньо Танов #Русе #Монтана #генерал #МВР #митници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници