Ювентус спечели дербито на Италия

Ювентус спечели дербито на Италия
БТА/АП
A A+ A++ A

Ужасяваща грешка в защита провали цялата тактическа идея на Интер в 'Дербито на Италия' на гости на Ювентус и шампионите посигнаха успех с 2:0, който ги върна на първо място в класирането на Серия А.

Дуелът от 27-ия кръг на Калчото се различаваше изключително много от полуфинала в турнира за Купата на Италия, който Юве спечели с 3:0, но и без по никакъв начин да надиграят противника си, домакините стигнаха до успеха.

Видео и подробности за дербито Ювентус - Интер вижте в Sporta.bg

Нелепа намеса в защита на Данило Д'Амброзио при центриране от фаул в 47-ата минута предостави топката 'на тепсия' за Леонардо Бонучи, който от близо не се поколеба да разстреля вратаря Самир Ханданович и да осигури успеха за „Старата госпожа“.

Спорна дузпа (меко казано) в 84-ата минута за нарушение на Миранда срещу Алваро Мората, като отсъждането на рефера изненада дори домакините, но испанецът от бялата точка не пропусна да се разпише за 2:0.

Така Ювентус продължи успешното си представяне в Серия А и записа 10-та „суха мрежа“ в последните си 11 мача от всички турнири, докато Интер отново се провали в опита си да направи добро впечатление във важен двубой.

Ювентус вече има 61 точки и продължава да бъде на първо място в класирането с 4 повече от Наполи, който в понеделник гостува на Фиорентина в другото дерби на кръга. Интер с 48 пункта остава на пета позиция, като вече изостава с 4 точки от 4-ия Фиорентина (с мач по-малко) и 5 по-малко от Рома, който в събота надви Емполи с 3:1 като гост.

#Ювентус #Интер

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници