Агресията сред младите е проблем, на който в последно време не се обръща достатъчно внимание

Агресията сред младите е проблем, на който в последно време не се обръща достатъчно внимание
A A+ A++ A

"Агресията сред младите е проблем, на който в последно време не се обръща достатъчно внимание", това каза съдия Николай Младенов пред журналисти в отговор на въпрос защо делото срещу 16-годишния Ивайло Гаджов, прострелял 14-годишно момче в столично училище в кв. „Княжево“, е разглеждано при открити врата.

"Според мен беше важно заседанието да се проведе публично, тъй като става въпрос за един проблем, на който в последно време не му се отдава достатъчно внимание в публичната сфера. Агресията сред младите е проблем, който засяга всички ни. Той няма как да бъде игнориран, нито да бъде споменават между другото. При дефицити в семейната среда, там където трябва да има любов и взаимно уважение, нещата не винаги са добре“, коментира съдията. По думите му, предвид демографския срив, в този случай се къса връзката между поколенията. „При това положение ми се струва, че цялото общество е длъжник на младите“, добави той.

Според него, за да напускат страната, младите хора вероятно са видели причина за това. По думите му, понякога се преекспонират проблеми в медийната сфера, вместо да се обърне внимание на младите, които са бъдещето на нацията. „От тази гледна точка, за да могат да растат в по-нормална среда и да израснат като пълноценни граждани, би трябвало да се обърне внимание на случаи като този.

Ако не се отстраняват причините за форма на агресия, може би след време, когато тези същите млади поискат да станат политици, нещата биха били много по-сериозни“, каза съдията. На въпрос дали ще има превантивен ефект наложената мярка, той обясни, че не може да се говори за такъв. 

#Николай Младенов #агресия #ученици #училище

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »