"Правосъдие за всеки" с шествие за по-дълбока съдебна реформа

"Правосъдие за всеки" с шествие за по-дълбока съдебна реформа
БГНЕС
A A+ A++ A

Дълбока реформа на прокуратурата и създаването на фигурата на независим заместник-главен прокурор за борба с корупцията поискаха участниците в "Шествието за правосъдие”.

То беше организирано от инициативата "Правосъдие за всеки". Сред участниците в шествието, което тръгна от столичната Съдебна палата, беше и бившият правосъден министър Христо Иванов: Има по принцип в живота две позиции: едната е да гледаме кое е възможно и кое е невъзможно, да не се отказваме, а другата - да опитаме да го направим. Хората са тук, мислите ли, че преди година, година и половина това беше възможно. Има много неща, които бяха невъзможни преди година и половина, които започнаха да се случват. Малко с определени жертви и трудности, напред, назад и т.н., но нещата се променят, пластовете се разместват, това е видно, обществени поръчки се отменят. Това, което е различно и очевидно, е промяната в общественото мнение, очевидно промяна в ключови обществени групи в самата съдебна власт, промяна в търпимостта на нашите европейски партньори. Дори и парламентът сега да подвие опашка и да не посмее отново да погледне този проблем, рано или късно тази реформа ще се случи.

Идеите на "Правосъдие за всеки", които са описани в седем точки, се намират и в парламента във вид на гражданска инициатива, по която след време депутатите трябва да се произнесат.

 

#правосъдие #протести #гражданска група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"