"Катерпилар" представи първия смартфон с вградена термална камера

"Катерпилар" представи първия смартфон с вградена термална камера
БГНЕС
A A+ A++ A

Познатата основно с тежко машинно оборудване компания „Катерпилар” (Caterpillar) представи първият смартфон с вградена термална фотокамера, пише британският „Индипендънт”, цитиран от БГНЕС.

Телефонът “Cat S60” беше показан на изложението „Mobile World Congress” в Барселона, като устройството е съвместна разработка на „Катерпилар” и производителят на камери “FLIR”. Тази компания вече е разработвала термални камери като допълнителен аксесоар за други мобилни телефони.

Термалната камера е поставена над стандартния 13-мегапикселов обектив на гърба на телефона и може да действа на разстояние 30 метра. Чрез нея потребителите могат да различат топлите и студени обекти на изображението.
От страни на дисплея е наличен и термометър, който може да покаже точната температура на всеки обект на снимката. Термалната камера може да прави снимки и видеоклипове. Освен че има вграден уникалният аксесоар, телефонът на „Катерпилар” е вероятно най-здравото устройство, показано на изложението в Барселона.

Подсиленото тяло издържа на падане от 1,8 метра върху бетон и потапяне във вода за 1 час на 5 метра дълбочина. Продуктът е насочен към обичайната целева група на компанията – професионалисти в сферата на строителството и индустриалното производство. Тъчскрийнът може спокойно да бъде използван с мокри ръце, а ключовите бутони са физически, а не вградени в екрана.

Смартфонът е снабден с последната версия на операционната система “Android Marshmallow”, осемядрен процесор „Snapdragon 617”, 3 гигабайта RAM памет, 3800-милиамперна батерия. “Cat S60” ще се продава само в специализираните дистрибутори на продукти на „Катерпилар”.

 

#смартфон #технологии #камера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »