Борисов направил 5 официални и 22 работни посещения от началото на втория си мандат

Борисов направил 5 официални и 22 работни посещения от началото на втория си мандат
БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов е направил пет официални посещения и 22 работни от началото на втория управленски мандат на ГЕРБ до началото на февруари месец т.г. Това става ясно от писмен отговор на самия Борисов до депутата и бивш външен министър Кристиян Вигенин, предаде БГНЕС. 

Настоящият български премиер е бил на официални посещения в Германия, Ватикана, Азербайджан, Туркменистан и Турция. 22 работни визити Борисов е имал още в Беглия (за заседания на Европейския съвет в Брюксел - бел.ред.), Франция, Румъния, Латвия, Катар, Швейцария, Германия, Малта, Китай и Великобритания.

„Посещенията в други държави са само един от инструментите за реализация на външната политика и ако искате да добиете обективна представа за международната активност на правителството, трябва да обърнете внимание и на факта, че за една година нашата страна бе домакин на редица чуждестранни делегации. Бяха осъществени посещения от ключови фигури, чието значение е основно за международната политика и е ясен знак, че българското правителство се ползва с голямо доверие и авторитет”, пише премиерът Борисов.

#Бойко Борисов #ГЕРБ #управление #Министерски съвет #посещение #делегация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »