Орбан: Европа проси от Турция сигурност на границите си

Орбан: Европа проси от Турция сигурност на границите си
БГНЕС
A A+ A++ A

Референдумът в Унгария е предназначен да предотврати прилагането на задължителни квоти за бежанци, каза унгарският премиер Виктор Орбан. Той допълни, че „Не можем да взимаме през главата на хората решения, които ще променят техния и на идните поколения живот“.

Според Орбан квотите за прием ще променят облика на Унгария и на целия ЕС в етнически, религиозен и културен план. Той твърди, че с решението си не застава срещу Европа, а в защита на европейската демокрация. „А какъв е основният принцип на демокрацията? В крайна сметка е лоялността към нацията. Ние, европейците, знаем от историческия опит: Рано или късно ще загубим нашата свобода, ако не защитаваме интересите на нашите граждани“, каза Орбан в интервю за в. „Билд“.

Орбан определи днешният тон на Германия по бежанската криза като „безцеремонен, груб и агресивен“. Което било голям проблем на фона на хаоса, предизвикан от кризата. 

Доколкото за 7 март е предвидена извънредна среща на върха на ЕС и Турция, от „Билд“ попитаха Орбан дали вярва на Анкара и на Ердоган.“Президентът Ердоган отдавна е сред личните ми приятели.

Нашите отношения с Турция са тесни и пълни с доверие. Независимо от това съм на мнението, че ЕС в момента се държи с Турция като просяк. Ние просим от г-н Ердоган – срещу пари и обещания - смирено за сигурност за нашите граници, защото не можем да се защитим. Все пак, това не е добра политика. Защото това прави бъдещето и сигурността на Европа да зависят от добрата воля на Турция".



#Виктор Орбан #Ангела Маркел #Унгария #Турция #ЕС #мигранти #граници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »