До 30% увеличение на руските туристи през 2016 г. очаква ресорното ведомство

До 30% увеличение на руските туристи през 2016 г. очаква ресорното ведомство
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

През тази година се очаква руските туристи в България да са с 20-30% повече, отколкото през миналата, когато беше отчетен съществен спад. Прогнозата е в прессъобщение на Министерството на туризма за посещението на министър Николина Ангелкова в Москва и участието ѝ в изслушвания в Държавната дума.

Целта на форума е била да се набележат мерки за увеличаване пътуванията на руснаците към перспективни и нови туристически направления, кавито Русия преценява, че са България, Мароко, Куба, Китай, Тайланд, Шри Ланка, Индия, Доминиканската република.

Ангелкова е първият български министър от 27 години насам, който говори в руската Дума, се подчертава в прессъобщението.

От него се разбира, че министърът е изброила пред руските депутати улесненията, предприети от България, между които специалната телефонна "гореща линия", безплатно издаване на визи за деца, участващи във фестивали и в лагери, ускоряване на издаването на визи за останалите и особено за резервиращите "в последната минута". Подчертано е и желанието на България да се спечели нов имидж с планински, балнео и спа, религиозен,еко и културно-исторически туризъм.

 

#Николина Ангелкова #туризъм #туристи #курорти #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"