Държавата иска ограничаване на помощите при бедствия

Държавата иска ограничаване на помощите при бедствия
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сериозно ограничаване на помощите, които държавата изплаща за възстановяване на жилища, пострадали при бедствия. Това става ясно от проект на Постановление, което предстои да се приеме от правителството през март, предаде БГНЕС. Вносител е министърът на финансите Владислав Горанов.

За едно и също жилище няма да може да бъде отпускана повече от една възстановителна помощ. Въвеждат се и условия, на които трябва да отговарят собствениците на пострадали жилища, за да получат помощи, като: средномесечният доход на едно лице и на членовете на семейството му за последните 12 месеца не трябва да надвишава размера на официалната линия на бедност; да не са регистрирани като еднолични търговци и да не са съдружници в търговски дружества; да нямат вземания, влогове и ценни книжа, чиято обща стойност за отделно лице или за всеки един от членовете на семейството им да надхвърля 500 лв.; да не са извършвали крупни имотни сделки в последната година; да нямат изискуеми публични задължения за жилището, за което се иска възстановителна помощ, т.е. да не са дължими данъци и такси.

За установяване на фактите, искащите възстановителна помощ за пострадалите им жилища, ще трябва да попълват и анкета, образец на който ще се приеме от правителството. 


#бедствия #помощи #държава #условия #праг на бедност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници