Разбиха престъпна група от корумпирани данъчни във Велико Търново

Разбиха престъпна група от корумпирани данъчни във Велико Търново
БГНЕС
A A+ A++ A

Девет души са арестувани при специализираната операция на ДАНС срещу организирана престъпна група от корумпирани служители в Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите във Велико Търново.

Сред тях са настоящият шеф на дирекция "Контрол" в териториалната дирекция на НАП Пламен Томов и бившият директор на регионалното звено на приходната агенция в града Стефан Михайлов, съобщава БНР.

Задържани са също заместник-директорът на дирекция "Събиране", началници на отделите "Селекция" и "Ревизии" и "Обжалване" и данъчни инспектори.

В акцията, проведена от ДАНС под  ръководството на Специализираната прокуратура са претърсени 13 служебни кабинета в Териториалната дирекция, 19 домашни адреса и 8 автомобила, като са извършени и 9 лични обиска.

Иззети са голямо количество пари и много документи, свързани с дейността на деветимата, получавали подкупи като длъжностни лица.

По неофициална информация, акцията е била по сигнали за корупция на данъчни служители, които са изнудвали фирми. При проверки те искали по 10% от оборотите за проверявания период, за да прикрият нарушения на фирмите.



#ДАНС #НАП #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"