Братята Дамянови оневинени за убийството на 18-годишния Тодор от Враца

Братята Дамянови оневинени за убийството на 18-годишния Тодор от Враца
A A+ A++ A

Частично е прекратено наказателното производство по обвинението на братята Иван и Десислав Дамянови в умишлено убийство по хулигански подбуди на Тодор Йорданов. Това съобщи днес държавното обвинение, цитирано от Дарик. Постановението, с което са запознати близките на Тодор, може да се обжалва в 7-дневен срок.

След анализ на събраните доказателства и съобразявайки се с изводите на съдебните медици по назначените експертизи, Окръжната прокуратура във Враца е преценила, че няма извършено убийство. Категорично е доказано, че между нараняванията, причинени от Дамянови на 18-годишния Тодор Йорданов, и настъпилия фатален изход няма причинно-следствена връзка.

По делото са събрани доказателства, че Тодор е имал сърдечен проблем и е посещавал кардиолози. Той е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето - кардиомопатия, което има продължително протичане и постепенно развитие. При тези тежки болестни промени в сърдечния мускул смъртта може да настъпи внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Според експертите установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта, тоест действията на двамата братята Дамянови не са причинили смъртта на момчето. То е починало в резултат от лошото му здравословно състояние, а не от нанесените му при побоя повърхностни наранявания.

При разследването на случилото се са разпитани свидетели, назначена е и видеотехническа експертиза, от която е видно, че сблъсъкът е траял по-малко от 3 минути, след което е преустановен. Събрани са доказателства, че са налице хулигански действия, извършени от Дамянови.

Компетентността да разследва тези престъпления има районната прокуратура във Враца и делото е изпратено там.



#съд #убийство #Тодор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »