''Фейсбук'' с нови емотикони вместо бутон ''like''

''Фейсбук'' с нови емотикони вместо бутон ''like''
Снимка: Facebook
A A+ A++ A

Facebook официално пусна новия си сет емотикони вече и в България. От днес, освен стандартното „харесва ми", потребителите вече ще могат да изразяват 5 различни емоции – любов, учудване, смях, ярост, тъга.

Необходимо е само да преместите курсора на мишката върху бутон „харесва ми" и там се появяват и останалите 5 реакции. Така ще може да изразите емоциите си спрямо различните публикации, излизащи на стената Ви. Нововъведението е достъпно както от мобилни устройства, така и от лаптопи и настолни компютри.

Новият бутон беше представен още в края на 2015 г. като алтернатива на очаквания бутон „не харесвам", пише USA Today. От Facebook обаче предпочетоха да не правят негативния бутон, а вместо него да дадат възможност за споделяне на други емоции с емотикони.

Така вместо да натискаме опцията „харесва ми" от менюто, ще натискаме Reactions и ще избираме коя от емоциите искаме да споделим под съответен пост в мрежата.

Първоначално бяха предвидени 6 различни емотиконки, но от тях са въведени само 5. Скоро се очаква те да са достъпни за потребителите на социалната мрежа в целия свят.

Премахната е иконката "Yay" защото не е универсално възприемана по света и би могла да означава различни неща за различни потребители, обясняват от компанията.

 

#Facebook #Фейсбук #бутон #емотикони #емоции #постове #стена

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »