България не е готова за Шенген, потвърди посланикът на Холандия

България не е готова за Шенген, потвърди посланикът на Холандия
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Дипломатът даде интервю на колела, карайки велосипед по централни булеварди в столицата. В Холандия само министрите имат служебни коли, а държавните служители се придвижват с велосипеди или с обществен транспорт, каза той.

Липсата на паркинги около министерствата и другите обществени сгради в съчетание с високи такси за паркиране насърчават холандците да избягват ползването на автомобили в града. Колата в никакъв случай не е белег на обществено положение, подчерта дипломатът.

Според него има холандски бизнесмени, които биха инвестирали в България, но се чувстват несигурни. В Румъния има разкрити случаи на тежка корупция, има и осъдени, докато в България не е така, отбеляза посланикът.

Българите имат право да знаят всичко за КТБ, необходима е по-голяма прозрачност на всички разкрития за фалита на банката, каза още Том ван Оорсхот. От това, което стана с банката, пострада и доверието към БНБ според него.

България не е готова за Шенген, потвърди позицията на страната си дипломатът. Но тази система няма да бъде премахната. Шенген, свободното придвижване, е едно от големите ни постижения, подчерта той.
Ако в България правосъдната система заработи, ще има и икономически растеж, коментира пред Би Ти Ви посланикът на Холандия Том ван Оорсхот.

#България #Шенген #Холандия #посланик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"