Ген. Атанасов: Борисов управлява орташки с групировката на Доган

Ген. Атанасов: Борисов управлява орташки с групировката на Доган
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''Има ли институция в държавата, а те всичките са пряко подчинени на Бойко Борисов, която да разследва кой и защо издаде държавна тайна? Подобно действие е наказуемо по Наказателния кодекс,'' припомни депутатът от РБ.

По думите на ген. Атанасов от Реформаторския блок главният секретар на МВР Георги Костов „немедлено трябва да се разкара от тази позиция”. Причината е, че кризисният и пошъл пиар, които Костов направи като разкри държавна тайна от най-висок, също се използва за отвличане на общественото внимание, смята Атанасов. Според експерта подобно действие от страна на Костов е вид политическа услуга. Генералът изрази съмнение да има реална опасност за живота на Пеевски, „дори и тя да е факт, подобен сигнал трябва да се разследва при пълна конспиративност”.

Атанасов се пошегува, че който през последните години, който е бил назначен временно да управлява ДПС, е получил като бонус охрана от НСО.

''Писмото-заплаха срещу премиера съществува много преди Борисов да започне „операцията по спиране на поръчки”, смята депутатът от РБ. Въпреки това създаденото в обществото впечатление, че „премиерът застана среяу мафията и получи куршум”, смята Атанасов.

Експертът по сигурност заяви, че службите за сигурност се контролират пряко от министър-председателят. По думите на депутата Борисов запазил част значителна част от назначените по времето на Орешарски кадри, защото те са „комплексирани хора, лесни за манипулиране”.

"Проблемът е, че той управлявна орташки с групировката на Доган. Страшно много е харесал неговия механизъм за разпредляне на порциите сред обръчите от фирми", допълни генерал Атанасов.

 

#Ахмет Доган #Бойко Борисов #фирми #опит за убийство #Делян Пеевски #МВР #Георги Костов #Атанас Атанасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници