Шоколадовият гигант „Mars” изтегля продуктите си от 55 страни

Шоколадовият гигант „Mars” изтегля продуктите си от 55 страни
БГНЕС
A A+ A++ A

Шоколадовият гигант „Mars” ще изтегли хранителните си продукти от 55 страни. Причината, според информация в медиите, е че германец е открил парче пластмаса в закупен от него десерт „Сникърс”.

Ще бъдат изтеглени продуктите на компанията, произведени в нейна фабрика в холандския град Вегел. Именно там е произхода на „Сникърс”-а с пластмаса. ПТова се е случило заради счупване на предпазен пластмасов капак, парчета от който явно могат да бъдат открити в шоколадовите десерти на „Марс” в 55 страни.

„В момента разследваме какво точно е станало, но не можем да бъдем сигурни, че няма пластмаса в продуктите от точно тази производствена линия”, заяви представител на компанията, цитиран от АФП. Гигантът в хранителната промишленост „доброволно” ще изтегли продуктите си в почти цяла Европа, включително Холандия, Германия, Франция и Великобритания.

Извън Стария континент, засегнат е износът за Шри Ланка, Виетнам, но не и този за САЩ, пише АФП. Фабриката във Вегел е отворена през 1963г. и има 1300 служители, като това е първия случай, в който инцидент се налага изтегляне на продукция от нея. В момента сайтовете на “Mars” не се отварят и пълният списък на засегнатите страни е недостъпен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"