Реплики на Белия дом се продават отвъд океана за 3-15 млн. долара

Реплики на Белия дом се продават отвъд океана за 3-15 млн. долара
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ако човек иска да живее в Белия дом в САЩ, но без да участва в политически живот, винаги може да се нанесе в реплика на вашингтонската президентска резиденция.

На американския пазар за недвижими имоти се появи точно копие на Белия дом, което се намира в покрайнините на Хюстън, Тексас, и струва малко под 6 милиона долара, пише сайта на американската телевизия Си Ен Би Си.

Имението в малкия град Моранс Пойнт е строено през 20-те години на миналия век за бившия губернатор на щата Рос Стерлинг. Макар сградата да е точно копие, тя е двойно по-малко като площ от истинската президентска обител, а също така не разполага с Овален кабинет.

От друга страна, също като истинския Бял дом, и този разполага със стая за билярд и домашен кино салон. В допълнение, истинският американски президент не би могъл да се наслади на толкова хубава гледка, каквато предлага тексаското имение.

Това е само една от репликите на Белия дом, налични на американския пазар. В Маклийн, Вирджиния, друго копие се продава за 3,25 милиона долара, а може би най-скъпата и голяма е в Далас и струва 15 милиона. Тази в Хюстън обаче има най-богата история.

Рос Стерлинг, съоснователят на нефтената компания „Хъмбъл ойл енд рефайнинг Ко.”, поръчал къщата на архитекта Алфред Фин. Стерлинг извадил банкнота от 20 долара с изображението на Белия дом на гърба й, показал го на Фин и му казал – „Искам такава къща.” Имението има 5 спални, 6 камини, игрална и фитнес зала в мазето, както и библиотека


#Белия дом #САЩ #Вирджиния #Хюстън #Далас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »