ГКПП ''Илинден'' и ''Кулата'' остават затворени за товарни автомобили

ГКПП ''Илинден'' и ''Кулата'' остават затворени за товарни автомобили
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

От 5.10 часа е прекратено преминаването на товарни автомобили през ГКПП-Кулата, след като през нощта пунктът е бил отворен за всички видове МПС.

От около 22 часа снощи затворен за товарни автомобили е и ГКПП-Илинден, съобщиха от МВР. През останалите гранични пунктове с Гърция няма ограничения в трафика. Опашката от ТИР-ове на „Кулата” е около 8 километра тази сутрин.

В редиците на българските превозвачи има разцепление. Превозвачите, които вчера пуснаха движението по пътя, са срещу тези, които не искат да отстъпят, уточнява Нова телевизия.

Вчера вечерта за няколко часа на „Кулата” беше спряно и пропускането на автобуси и леки коли, но около 21:30 часа нашите превозвачи вдигнаха контраблокадата си.

Днес те ще се срещнат с транспортния и външния министър, за да обсъдят ситуацията по границата. Нашите транспортни фирми призовават за бойкот на гръцкия туризъм от страна на българите и са категорични, че ще си търсят компенсациите до последно. След срещата с министрите най-вероятно ще стане ясно и какви действия ще предприемат нашите превозвачи.


#Кулата #Илинден #ГКПП #товарни автомобили #границата #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »