Камерите на КАТ ще следят и за "Гражданска отговорност"

Камерите на КАТ ще следят и за "Гражданска отговорност"
под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

КАТ ще снима водачите без задължителната застраховка вече и със стационарните камери на пътя. По регистрационните номера ще се прави справка за задължителната полица и шофьорите без застраховка могат да получат честитка от КАТ без дори да са спирани на пътя.

Стотици километри на месец из пътищата на страната и рискове от катастрофи навсякъде. Затова Ирослав Петков не тръгва на път без „Гражданска отговорност”. Не всички шофьори обаче са съвестни като него.

До този момент нарушителите се наказват, само ако срещнат катаджийската палка. Сега обаче за задължителната застраховка ще следят и камерите на КАТ на пътя. Те ще са свързани със системата на Гаранционния фонд и ще сканират всеки регистрационен номер. След като камерите ги засекат, тръгват и честитки.

Според застрахователите така по-лесно ще достигнем европейските нива за сключени застраховки, а според Ирослав при всяко тръгване ще е по-спокоен на пътя.

В момента МВР изготвя образец на фиша за нарушители. Следващата стъпка е стационарните камери на пътя да следят и за технически преглед на автомобилите, след което нарушителите ще бъдат глобявани.

 

#КАТ #Пътна полиция #камера за наблюдение #Гражданска отговорност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"