Българските превозвачи ще проведат среща с министъра на транспорта Ивайло Московски в сряда

Българските превозвачи ще проведат среща с министъра на транспорта Ивайло Московски в сряда
A A+ A++ A

Българските превозвачи ще проведат среща с министъра на транспорта Ивайло Московски. Това каза Миролюб Столарски, председател на Българска асоциация на сдруженията в автомобилния транспорт във връзка с подновената блокада на ГКПП „Кулата – Промахон”.

По думите на Столарски, по време на срещата ще бъде обсъдено състоянието на границата и след това ще бъде решено какви действия ще предприемат българските превозвачи. „Искаме да видим каква ще е обстановката тази вечер и след утрешния разговор да можем да вземем някакво решение”, каза Столарски. Според председателя на БАСАТ усилията, които полага правителството, за да се справи с проблемите по границите не са достатъчни.

„Щом до момента правителството не се е справило със ситуацията, значи резултатът е незадоволителен. Можем да кажем, че се е справило тогава, когато бъдат пуснати камионите”, уточни Столарски. По думите му, от началото на блокадите на границите до момента загубите за българските превозвачи са над 15 млн. евро. Столарски изрази мнение, че подобни действия от страна на гръцките фермери не биха били възможни без подкрепата на държавата.

#превозвач #Кулата #блокада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »