Пилотите на разбилия се самолет с гръбначни травми

Пилотите на разбилия се самолет с гръбначни травми
Професията на военнослужещите е рискова, но българските военнослужещи доказват, че в критични ситуации действат професионално и отговорно, заяви Аню Ангелов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Двамата пилоти от военния самолет МиГ-29, който се разби в четвъртък сутринта по време на учение в Пловдивско, са в добро състояние, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

Министър Аню Ангелов каза, че майор Дойчинов и капитан Методиев са настанени във Военна болница – Пловдив, веднага след инцидента.

За живота им няма опасност, но и двамата са получили травми в областта на гръбначния стълб, характерни при катапултиране.

Министърът на отбраната Аню Ангелов ще ги посети в болницата по-късно в четвъртък следобед.

Министърът определи реакцията на двамата пилоти като много бърза и адекватна, тъй като са успели да насочат самолета извън населените места. Не са допуснати разрушения или жертви.

„Професията на военнослужещите е рискова, но българските военнослужещи доказват, че в критични ситуации действат професионално и отговорно“, заяви Аню Ангелов.

Вече работи комисия за разследване на причините за инцидента, в която участват представители на Военновъздушните сили и Военна полиция.

#МиГ-29 #самолет #Аню Ангелов #министър на отбраната #Министерство на отбраната #майор Дойчинов #капитан Методиев #Военновъздушни сили #Военна полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Отбрана
Последно от Отбрана

Всички новини от Отбрана »